Als de jaren gaan tellen – over senior honden

Je merkt dat je hond wat langzamer gaat lopen. De weggegooide tennisbal wordt nog wel teruggebracht, maar het enthousiaste gespring om ‘nog een keer-nog een keer’ blijft steeds vaker uit. Wandelingen worden korter en langzamer. En na ieder uitje kruipt je hond dankbaar z’n mandje in voor z’n welverdiende rust. De jaren gaan tellen en je viervoeter gaat een nieuwe fase in. Hij is senior geworden.

Wanneer Senior hond
Iedere hond is anders en iedere hond wordt senior op het moment dat zijn lichaam daaraan toe is. Grote honden krijgen eerder ouderdomskwaaltjes dan kleine. En actieve honden zijn minder snel oud dan inactieve honden die een paar kilo te zwaar zijn. Richtlijn is dat een grote hond rond zeven jaar z’n senioriteit bereikt. Voor kleine hondjes is dat rond acht à negen jaar.

Soepele gewrichten
Wanneer je hond wat ouder wordt, kan hij last krijgen van z’n gewrichten. Je merkt dat hij bij het opstaan wat stram is en ook bij het liggen gaat het minder soepel dan vroeger. Chondroïtine en glucosamine staan erom bekend dat ze de gewrichten soepel kunnen maken. Als biologisch merk mogen we deze supplementen niet toevoegen, want ze zijn niet biologisch verkrijgbaar. In plaats daarvan laten we de natuur z’n werk doen en hebben we duivelsklauw, heermoes en rozenbottels toegevoegd aan het droogvoer voor honden. Deze drie toevoegingen zorgen ook voor soepelere gewrichten.

Problemen met tarwe
Misschien merk je dat je oudere hond problemen krijgt met het verteren van bepaalde voedingsstoffen. Tarwe is zo’n ingrediënt waar honden op oudere leeftijd wat last van kunnen krijgen. Het vervangen van tarwe door niet-allergene granen zoals rijst, mais en sorghum is voor veel honden een uitkomst. Wil je je senior hond een gezonde oude dag bezorgen? Dan is Yarrah Senior droogvoer met duivelsklauw, heermoes en rozenbottels een goede keuze.