Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Ingrediënten
- 75 gr rucola melange
- 100 gr noedels
- 150 gr garnalen
- 1 avocado
- 1/2 mango
- 5 radijsjes
- 1/4 komkommer
- handje cashewnoten
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook
Bereiding
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet even weg. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de garnalen gaar. Snijd de radijsjes in schijfjes en de komkommer in stukjes.
Schil de mango en avocado en snijd ze in stukjes. Meng alle ingrediënten door elkaar. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel over de salade. Maak af met wat cashewnootjes.




Gazpacho
Ingrediënten:
2 sneetjes gebuild brood (lichtbruin)
2 (rode) uien
4 tomaten
½ komkommer
1 rode paprika
2 teentje knoflook
1 appel of een vergelijkbaar stuk watermeloen
7 dl tomatensap of passata
een eetl honing
peper, zout
2 eetl olijfolie
1 eetl azijn of citroensap-rasp
Bereiding:
- schil de ui en snijd fijn
- maak de knoflook schoon
- was de tomaat, komkommer en paprika en pureer met de ui en knoflook in een blender zeer fijn
- pureer brood, appel en passata mee
- breng op smaak met peper, zout, honing en azijn
- laat minstens 1 uur in koelkast staan
- koud opdienen eventueel met fijngesneden groenten en knoflookcroutons

VEGETARISCH HOOFDGERECHT
voor 4 personen
Ingrediënten:
200 gr gemengde rijst
200 gr zwarte of rode quinoa
5 gekookte (of geroosterd in de oven) rode zomerbietjes in blokjes
1 rood uitje, in halve ringetjes gesneden
4 Egmondse minibollen (zachte geitenkaas) of wat stukjes harde geitenkaas in blokjes
1 bakje bramen of blauwe bessen
100 gr walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
75 gr rucola, iets fijner gesneden
wat takjes verse dille
Voor de dressing:
5 el olijfolie
2 el citroensap
1 tl fijne mosterd
1 el vlierbloesemsiroop of honing
Bereidingswijze:
Kook de rijst en de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed afkoelen. Meng de rucola erdoor. Strooi bietjes en ui erover. Besprenkel dat met het grootste deel van de dressing. Verkruimel de kaas erboven. Strooi als laatste de bramen of bessen
en de noten er over. Nog een beetje van de dressing en wat fijngescheurde dille. Lekker met meergranenbrood en boter. Dit is een mooie salade! Maak hem nog mooier met bloemen, bijvoorbeeld die blauwe van het komkommerkruid (borage) of juist met goudsbloemblaadjes.