Zomer fruit

 

 

 

Aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen, meloen… allemaal onmisbaar in de zomer toch? Ook wij zijn er dol op. Zomerfruit is lekker maar ook heel gezond. Ze zitten bomvol goede vitaminen en bouwstoffen en bevatten weinig calorieën. Ze doen het dus prima als gezond tussendoortje.

 

Een koelkast vol met deze schatjes, zo haal je toch zelf de zomer in huis?

Je kunt zomerfruit eigenlijk het hele jaar door kopen, maar het lekkerst is zomerfruit natuurlijk in de zomer. Dan zijn ze meestal van het volle land en niet uit een kas. Iedere fruitsoort heeft zijn eigen periode, waarin ze het lekkerst smaken. Vandaag dus een lesje zomerfruit: wat eet je het lekkerst wanneer?


Zomerfruit is lekker, gezond en overal goed voor!
Fruit, in het bijzonder zomerfruit, bevat heel veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Zo zitten kiwi’s, aardbeien, grapefruits en sinaasappels barstensvol vitamine C. In meloen zit veel lycopeen en glutathion en een banaan zit boordevol magnesium. Daarbij zorgt zomerfruit voor een elastische en jonge huid, heeft het een beschermende werking voor je ogen (vooral watermeloen), helpen vooral kersen je bij het tegengaan van een te hoge bloeddruk en zitten er heel veel vezels in frambozen en bramen.


Redenen genoeg dus om die koelkast vol te laden. En wat koop je dan wanneer? Hier een overzicht van de zomermaanden met daarbij de lekkerst smakende zomerfruitsoorten.

Juni:
– aardbeien
– rabarber
– sinaasappelen

Juli:
– abrikozen
– frambozen
– kersen
– nectarines
– perziken
– rode bessen
– zwarte bessen

Augustus:
– appelen
– bramen
– druiven
– mango
– meloenen
– peren
– pruimen

Rennen naar de Morgenster  en volladen die koelkast! Zo kom je vanzelf in de zomerstemming