Kleine pootjes, kleine lijfjes – over kleine hondenrassen

Wandelen met je chihuahua of teckel is een feestje voor de hond, maar ook zeer inspannend. Voor iedere stap die jij neemt, maken de korte pootjes er een stuk of drie, vier. Als de kleine viervoeter dan ook nog een bal achterna gaat en weer naar jou terugbrengt, al heen en weer springend, maken de pootjes echt overuren.

Wandelen met je kleine hond
Er bestaat een algemeen geaccepteerd ‘standaard’ advies hoe vaak en hoe lang je met je hond moet gaan wandelen per dag, namelijk op z’n minst drie keer per dag en dan minimaal een half tot een heel uur wandelen. Toch is het ook belangrijk dat je naar je hond ‘luistert’. Een fraaie (bos)wandeling is prima, maar houd rekening met de energievoorraad van je hond. Grote honden kunnen prima een lange wandeling aan, maar voor kleine rassen is het aan te raden de route in te korten.

Speciaal voer voor kleine rassen
Yarrah heeft speciaal voor kleine rassen een minibrokje waar iets meer energie in zit dan in de brok voor de middelgrote tot grote hond. Kleine hondjes zijn vaak wat beweeglijker en energieker dan hun grote soortgenoot en kunnen die extra eiwitten goed gebruiken.

Een energiebron voor mensen is suiker, maar honden kunnen daar niet zoveel mee. In de Yarrah Small Breed brokjes zit dan ook geen suiker verwerkt, maar zijn eieren toegevoegd als extra energiebron. Verder komt een groot deel van de energie uit kip en plantaardige eiwitten. Zo kunnen de kleine pootjes jouw grote stappen gemakkelijk bijhouden.