Lovechock wordt met liefde handgemaakt van de beste biologische cacao uit Ecuador. Omdat de cacaobonen ongebrand en koudgemalen zijn, zit Lovechock supervol flavonoïden en ‘liefdesstofjes’: stofjes waar je je liefdevol & blij door voelt.

RAW CHOCOLATE

Normaliter wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. Helaas gaat hierdoor veel van de kracht van de cacao verloren. Raw chocolate (rauwe chocolade) is anders: De rauwe cacao bonen worden niet gebrand en zijn koud gemalen. Hierdoor blijven veel mooie stofjes bewaard. Dit zijn met name de van nature aanwezige antioxidanten (flavonoïden) en de ‘liefdesstofjes’.

Bij Lovechock blijft gedurende de gehele productie, van boon tot aan het eindproduct, de temperatuur onder 49ºC. Respect voor de natuurlijke ingrediënten en passie voor chocolade zorgen voor de hoge kwaliteit van Lovechock.

WAT IS RAW?

Raw komt van raw food, een voedingswijze waarbij alles vers, plantaardig en onverhit gegeten wordt (dus veel sapjes, smoothies, salades, verse groenten, fruit, noten en zaden). Door de versheid blijven de meeste vitaminen, mineralen en enzymen intact. Deze worden daardoor beter door het lichaam opgenomen dan bij sterk bewerkte (verhitte) producten.

Noten en zaden die rauw/ongebrand zijn, zitten vol met enzymen. Door ze te weken, komen de enzymen weer tot leven en zou je ze opnieuw kunnen planten en tot boom laten groeien. Dit geldt ook voor de cacaoboon, het zaad van de cacaovrucht.

KWALITEIT

Voor Lovechock worden alleen de allerbeste, natuurlijke, biologische ingrediënten gebruikt. Na lang zoeken en veel proeven is voor Lovechock de Arriba Nacionale, een topcacaoboon uit Ecuador, gekozen. Een 'cacao fino de aroma', oftewel specialiteitcacao. Specialiteitcacao maakt maar 4% van de totale cacaohandel in de wereld uit, de rest is bulkcacao. Arriba Nacionale is een zeldzame cacaosoort die met aandacht geteeld moet worden.

De Arriba Nacionale heeft een volle krachtige smaak met tonen van exotische vruchten en bloemige accenten/specerijen.

De cacao voor Lovechock wordt op kleine schaal biodynamisch geteeld bij kleine boeren die naast cacao ook vaak andere fruitsoorten telen. Dit zorgt voor hoge biodiversiteit. Juist bij chocolade is biologische kwaliteit erg belangrijk. Hij groeit in een tropisch klimaat, en er wordt normaliter veel met pesticiden gespoten. De cacao van Lovechock wordt op een duurzame  wijze geproduceerd, waarbij geen pesticiden gebruikt worden (Skal025561).

Lovechock koopt haar cacao direct in bij de cacaocorperatie.

LIEFDE

Chocolade is van oorsprong een liefdesvoedsel; het geeft je een ontspannen en warm gevoel. Daardoor is het ook lustopwekkend. Doordat bij Lovechock de ‘liefdesstofjes’ helemaal intact zijn, is het een echte liefdeschocolade. Mmm, may love melt on your tongue!

 

Lovechock wordt met liefde gemaakt. Wetenschapper Emoto toonde al aan dat liefdevolle muziek prachtige waterkristallen veroorzaakt. Daarom wordt ook de chocolade van Lovechock met een dankbare, liefdevolle energie gezegend. Mmm, een geheim liefdesrecept …

 

JE VOELT JE LEKKER, ENERGIEK, BLIJ, ONTSPANNEN EN VREUGDEVOL!

Raw chocolate heeft meer effect dan gebrande cacao. Lovechock kan je een weldadig, prettig gevoel geven, voor langere tijd je concentratie en je creatieve energie verhogen. Chocolade heeft een prettige energetische werking op het hart en kan je helpen je op een warme manier te verbinden met anderen. Soms kan hij ook je sensuele energie versterken. Hoe Lovechock op je inwerkt, kan van moment tot moment en van persoon tot persoon verschillen.

 

HOEVEEL HEB JE ERVAN NODIG?

Omdat Lovechock een sterker effect heeft dan ‘normale’ chocolade, heb je er minder van nodig. Een klein stukje kan al een prettige voldoening geven. Wat goed voelt, is per persoon heel erg verschillend. Experimenteer ermee en voel zelf wat voor jou goed voelt.

 

LIEFDESSTOFJES

Cacao bevat van nature heerlijke stofjes die je stemming positief beïnvloeden. Deze stofjes geven je een vrolijk, fantastisch en verliefd gevoel.

Cacao verbetert je stemming doordat er tryptofaan in zit, dat van nature vrolijk maakt, stress vermindert en ontspant! Tryptofaan werkt in op je serotoninehuishouding, de stof die je stemming positief beïnvloedt. Tryptofaan zit ook in bananen, avocado’s, durian, pompoenpitten en pecannoten.

 

Cacao bevat anandamide, dat vrijkomt in je hersenen na het sporten, het euforische gevoel dat ‘runners high’ heet. Anandamide komt van ‘ananda’, dat ‘bliss’ in het Sanskriet betekent.

 

Cacao bevat fenylethylamine (PEA), dat je verliefd, blij, opgewonden en aantrekkelijk doet voelen. Een explosie hiervan vindt plaats in je hoofd na een orgasme! PEA komt van nature alleen voor in blauwgroene algen en in cacao.

 

ANTIOXIDANTEN

Cacao is één van de rijkste voedselbronnen in flavonoïden (antioxidanten). Een glas chocolademelk bevat twee keer meer antioxidanten dan rode wijn en drie keer meer dan groene thee. Koud gemalen cacao bevat ook nog eens tot twee keer meer antioxidanten dan gewone, hoog verhitte cacao!

 

THEOBROMINE

Een reep pure chocolade van veertig gram (Lovechock Pure/Nibbs) bevat ongeveer 1% theobromine (400 mg). Theobromine is verwant aan cafeïne, maar milder qua uitwerking op het centrale zenuwstelsel. Terwijl cafeïne meer stimulerend op het ademhalingsstelsel werkt, werkt theobromine meer op het hart. Theobromine zorgt ook voor een algeheel gevoel van welzijn en draagt daarom ook bij aan de werking van chocolade als afrodisiacum.

 

REFERENTIES:

Theobroma Cacao: The Tree of Change. Sous l’égide des « National Academies of Science » Washington DC, le 9 février 2006.

American Chemical Society (2003, November 6). Hot Cocoa Tops Red Wine And Tea In Antioxidants; May Be Healthier Choice.

Engler, M.B., Engler, M.M. (2004) The vasculoprotective effects of flavonoid-rich cocoa and chocolate. Nutrition Research, 24(9): 695-706

Source: Biochemist, Apr/May 1993, p 15. copyright of Royal Society of Chemistry website 2000