Onze bakkers

De oorsprong van Bakkerij Verbeek ligt bij Bakkerij Bulthuis, een warme bakker in het dorp Brummen (Zutphen). Begin jaren ‘70 startte Bakkerij Bulthuis met de productie van biologisch brood. Er kwam steeds meer vraag naar dit brood uit de regio van diverse reformzaken en natuurvoedingswinkels zodat Bakkerij Bulthuis volledig overschakelde op biologisch brood. In eerste instantie uitsluitend gistbrood maar al vrij snel ook desembrood.

Het mooiste moment van de dag breekt aan, na een drukke nacht bakken staan de laatste broden in de oven en zet ik de eerste koffie. Straks breng ik ze naar de vaste verkooppunten.  Met onder andere Franse desembroden, Deense stijl rogge-cranberrie en Duitse landbroden. En oh ja, mij eigen bij-de-koffie favoriet Zweeds appel-kaneelbrood.

 

Ons assortiment in vogelvlucht

Brood voor elk moment van de dag en voor elke gelegenheid. En ook nog eens gezond en vol levenskracht. Dat kunt u als broodliefhebber vinden in het assortiment van Het Zonnelied.

Wij bieden u bewust een compact assortiment: elk brood heeft zijn eigen specifieke kwaliteit. Van eenvoudige, sterke volkoren broden tot broden die zijn gecomponeerd met verschillende meelsoorten, kruiden en zaden.

Ons brood bouwt voort op onze Nederlandse broodcultuur, maar is ook geïnspireerd door broden uit verschillende Europese regio's. Zo is er het Kloosterbrood, met veel rogge, de Franse knip maar ook de Italiaanse Stok, gemaakt van licht lemairemeel.

Kwaliteit is altijd hét uitgangspunt. Dat betekent voor ons dat elk brood 'klopt': de smaak, de structuur en het uiterlijk vormen één karakteristiek geheel én elk brood krijgt de tijd en aandacht die het behoeft. Het is geen continu proces, maar het ene brood rijst in de bollenkast, terwijl het andere brood ‘op de bank’ rijst.

Meelsoorten

Ons volkorenbrood is gemaakt van fijngemalen meel, waarin de hele korrel is verwerkt. We maken ook lichtere broodsoorten van lemairemeel. Lemairemeel is meel waarbij een groot deel van de zemelen wordt uitgezeefd, maar waarbij de mineralen en vitaminen uit de kiem en de kern behouden blijven.

In sommige broden mengen we de verschillende meelsoorten en maken we ook gebruik van roggemeel. Roggemeel geeft een mooie, vaste structuur aan het brood en een fijne smaak.

Zaden, noten en rozijnen

Brood is meer dan meel alleen: in veel van onze broden voegen we zaden, noten of rozijnen toe. Geliefd zijn onze broden met zonnepitten en pompoenpitten. Deze pitten worden eerst geroosterd waardoor hun karakteristieke smaak goed tot uiting komt: een beetje kruidig. En een van onze toppers is de volkoren desem slof vol met hazelnoten en rozijnen: een sterk, stoer brood.